enso massagetherapie amsterdam
 


Rugmassage

 

Ontspanningsmassage Van Rug, Nek En Schouders


Als je nog nooit een massage ontvangen hebt, is een rugmassage wel het beste om mee te beginnen. Je rug is erg belangrijk voor je lichaam, omdat hij de meeste steun geeft en naar alle kanten kan bewegen.

De zenuwen die er lopen, bereiken alle lichaamsdelen. Daardoor geeft een goede rugmassage een gevoel van diepe ontspanning.

Over de rug lopen een paar grote spiergroepen die zich ook uitstrekken tot de nek en schouders. Daarom bestaat een volledige rugmassage uit massage van de rug èn de nek en schouders.


Enso Massage Amsterdam Watergraafsmeer voor ontspannende rugmassage

klaar voor een ontspannende rugmassage


Ook in de acupressuur (acumassage, afgeleid van acupunctuur) speelt de rug een belangrijke rol bij het ontspannen.

Over de rug loopt de blaasmeridiaan. Alleen al een korte stimulering van alle drukpunten van deze meridiaan op de rug brengt de gewenste ontspanning teweeg en bevordert de totstandkoming van het evenwicht in je lichaam, vooral bij oververmoeidheid.

De rugmassage van Enso Massage Amsterdam integreert technieken van de klassieke massage en de acupressuur tot een vloeiende beweging van effleurages, pétrissages en drukpunten, afgesloten met lange Esalen-stijl strijkingen die zijn effect nog dagenlang doet voelen.

 

Bel 06 44 55 83 50 (van 11-21 uur)

en maak een afspraak!

Je bent van harte welkom.


 

Wanneer heb je baat bij een rugmassage?

Als je ontspanning wilt:

 • Je rug bestrijkt een groot deel van je lichaam en beïnvloedt zelfs de toestand in je hoofd en ledematen. Daarom is een (goede) rugmassage een relatief kortdurend en goedkoop alternatief voor een algehele ontspanningsmassage

Als je pijn hebt:

 • Sommige vormen van hoofdpijn (zelfs van zgn. chronische migraine) kunnen bestreden worden met massage van de nek en/of bovenrug.
 • Ook kaakpijn en "onverklaarbare" kiespijn (kiespijn waarbij er met de kiezen niets mis is) kunnen veroorzaakt worden door samengetrokken spieren van je nek.
 • Soms komt pijn of stijfheid in je schouders, armen en handen voort uit je nek of (boven-)rug.
 • RSI in je schouders, armen en handen kan mede baat hebben bij massage van je (boven-)rug.
 • Als je (te) zwaar werk hebt verricht of in een onjuiste houding hebt gewerkt. Je moet dan natuurlijk wel je werkgewoontes aanpassen, anders zal de massage weinig effect hebben.
 • Als je hebt gesport, terwijl je je training niet rustig genoeg hebt opgebouwd. Massage heeft alleen zin, als je je training anders aanpakt.
 • Als je pijn hebt midden op je rug of langs je hele ruggengraat,
 • Als je pijn hebt aan de zijkant van je rug, vlak boven je bekkenrand.
 • Als je pijn of stijfheid hebt in je onderrug. Deze pijn of stijfheid kunnen voelbaar zijn vanaf je stuitje tot aan je schedelrand.
 • Soms komt pijn in je heupen, billen en rond het heiligbeen (onderaan je ruggengraat) ook voort uit hoger gelegen rugspieren.

 


Bel 06 44 55 83 50 (van 11-21 uur)

en maak een afspraak!

Je bent van harte welkom.

 

 

Enso Massage Amsterdam Watergraafsmeer voor ontspannende rugmassage

 

 

 

 

Dit is wat cliënten van Enso Massage Amsterdam mij wilden laten weten:

"Vastzittende, pijnlijke spieren van mijn nek, schouders en rug worden als het ware ontknoopt door de stoelmassage. Niet alleen voelen ze daarna weer soepel aan, ook de hoofdpijn is verdwenen. Een verademing." Edmée, bibliotheekassistente te Amsterdam

"Ik vertel het door want ik gun iedereen zo'n ervaring. Hopelijk krijgt u het niet te druk!" Marko, consultant te Amsterdam

"Ik vind het prettig dat je heel goed naar me luistert en de massage precies afstemt op wat ik er van verwacht. Mijn klachten namen al snel af." Hanneke, antropoloog te Amsterdam

"Naast dat jouw massage op het moment zelf heel plezierig was vond ik het bijzonder om te ervaren dat de werking ervan nog enkele dagen aanhield. Mijn lijf bleef ontspannen voelen en dat maakte dat ik rustiger kon functioneren. Daardoor kon ik de dingen met meer aandacht doen en er van genieten. Absoluut voor herhaling vatbaar!" Henk, opleidingscoördinator te Amsterdam

"Massage betekent voor mij pas echt 'ontspanning' als de masseur zelf ontspannen met zijn klanten weet om te gaan en ik bovendien vertrouwen heb in zijn kundigheid. Dat ik na drie proefmassages bij Enso besloten heb om mij voortaan door jou regelmatig te laten behandelen, spreekt dus boekdelen." Mark, geoloog te Amsterdam

"Jammer dat ik ENSO niet eerder heb ontdekt!" Paula, ondernemer te Haarlem